Bir Perde, Sadece Perde Midir?

Bir Perde, Sadece Perde Midir?

Ya da sadece evimizin gizliliğini veya mahremiyeti korumamıza mı yardımcı olur?

Aslında perde; evimizin şıklığını ve sadeliğini ön plana çıkaran en büyük aksesuarlardan biridir. Yapmış olduğumuz dekorasyonu, seçtiğimiz mobilyaları doğru perde seçimiyle tamamlamak, evimizi geniş göstereceği gibi, doğru kumaş tercihiyle gün ışığından daha fazla yararlanmamızı da sağlayacaktır.

Perde Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Öncelikle perdeyi; klasik perde (tül perde, güneşlik vb.) ve mekanizmalı perde olarak iki gruba ayırabiliriz. Mekanizmalı perdelerin avantajları arasında, sağladığı estetik, rahatlık ve kullanım kolaylığı yer alırken, diğer taraftan klasik perdeler ise; değişen modaya ayak uydurarak varlıklarını sürdürmekle birlikte geçmişten günümüze bir esinti sunmaktadırlar. Bu nedenle, ilk olarak; tül perde ile kombine edilmiş klasik bir perde seçimi mi yoksa mekanizmalı perde tercihimi mi yapılacak bunun kararı önemlidir. Gerek kullanım açısından gerekse bakım ve temizleme açısından iki perde tipi de birbirinden farklıdır. Bu nedenle sırasıyla; oda tipi, mobilyaların ve mekandaki diğer aksesuarların renk kombinasyonu, kullanım biçimi, moda ve nihayetinde bütçe göz önünde bulundurularak bir tercih yapılmalıdır.

Neden En Çok Stor Perde ve Zebra Perde Tercih Edilmektedir?

Bu tercihteki en önemli etmenlerden bir tanesi kullanım kolaylığı ve bulunabilirliktir. Diğer taraftan sunulan seçenekler ve modellerin fazlalığı da bu tercihi yönlendiren bir başka faktördür. Aslında, mekanizmalı perdeler; metal jaluzi, ahşap jaluzi, PVC ve kumaş dikey perde sistemleri, kruvaze perde, magic frame perde sistemleri, cam balkon perde sistemleri, plise perde, japon ya da panel perde, katlamalı perde, özel mekanizmalı perdeler, dijital baskı yapılan ya da kendiliğinden baskılı perdeler, motorlu yapılabilen perdeler gibi çok sayıda perde modeli ve alternatifine sahip olmasına rağmen, bu ürünler yeteri kadar bilinmediğinden, stor perde ve zebra perde ana seçenekler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yorumlar  

Yorum yap